Bad Nieuweschans-Leer: geen treinen maar bussen

Op donderdag 3 december is bij een aanvaring de spoorbrug nabij Weener beschadigd geraakt. Er is daarom tot nader bericht geen treinverkeer mogelijk tussen Bad Nieuweschans en Leer. U kunt reizen met de bus tussen Bad Nieuweschans en Leer.

Er rijdt een stopbus tussen Winschoten of Zuidbroek en Leer. Daarnaast rijdt er tot nader bericht tevens een keer per twee uur een rechtstreekse snelbus tussen Groningen en Leer.

Busdienstregeling

Tussen Groningen en Bad Nieuweschans kunt u met de trein reizen. Tussen Bad Nieuweschans en Leer zetten wij bussen in.  Raadpleeg hier de dienstregeling:

Dienstregeling Winschoten-Leer maandag t/m vrijdag
Dienstregeling Winschoten-Leer zaterdag
Dienstregeling Zuidbroek-Leer zondag

Rechtstreekse busverbinding Groningen-Leer:

Van vrijdag 11 december tot nader bericht rijdt er een keer per twee uur een rechtstreekse snelbus van Groningen naar Leer. Raadpleeg hier de dienstregeling:

Dienstregeling snelbus Groningen-Leer maandag t/m vrijdag
Dienstregeling snelbus Groningen-Leer zaterdag

Dienstregeling snelbus Groningen-Leer zondag

Vervangende bussen

Om gebruik te maken van de vervangende bussen heeft u een geldig vervoerbewijs nodig. Dit kan een eenmalige chipkaart zijn of een OV-chipkaart waarmee is ingecheckt op het betreffende treinstation. Daarnaast kunt u op dit treintraject ook reizen met een e-ticket of het Niedersachsen-Ticket plus Groningen. De bussen vertrekken vanaf de voorpleinen van de stations.

Fietsen en reizigers met een functiebeperking

 

Het is vanwege de inrichting van de bus niet mogelijk om een fiets mee te nemen. Wanneer u vanwege een lichamelijke beperking met een rolstoel reist, kunt u uw reis vooraf kenbaar maken bij de klantenservice van Arriva via 0900-2022022 (lokaal tarief, € 0,02 p.m.). Er wordt dan voor een rolstoeltoegankelijke taxi gezorgd.

Geschreven op 11 maart 2016